Pàgines

dimecres, 29 de desembre del 2010

6 : El número màgic

M'agrada moltíssim el projecte de l'Ali Edwards dels 25 dies de Nadal. L'any passat vaig seguir les seves pautes i vaig fer el meu àlbum (el podeu veure aquí). Aquest any però hi he estat donant voltes i al final he pensat que per mi el cicle de Nadal acaba el dia de Reis (dia 6 de gener) i que per tant feia falta adaptar aquesta idea a la nostra cultura. També he arribat a la conclusió que el projecte és molt llarg i que em falta temps. Per tant he anat modificant la idea sempre però partint de l'objectiu de deixar constància d'aquests dies especials.

Aquest any el meu àlbum de Nadal te com a referència el 6. He pensat fer 6 imatges de les festes de 6 aspectes diferents:

1 - Decoració (alguna cosa de decoració de la casa que no vull oblidar, una coseta nova que he comprat,...)
2 - Menjar ( la sopa, el bullit, les neules,....)
3 - Una tradició familiar ( A totes les cases hi ha algun costum diferent dels habituals i que no volem oblidar.)
4 - Un dia especial (per mi és una imatge del dia de reis. I per tu?)
5 - La meva població ( A tots el pobles i ciutats per Nadal es decoren els carrers o es fan activitats especials. L'any passat a Barcelona van posar per tota la ciutat uns galets gegants preciosos amb il·luminació a dins. Aquest any encara n'he vist algun...)
6 - Persones (Per Nadal ens retrobem amb la família, amics, en un resum de les festes no podia faltar una foto de persones)
També però hi haurà 6 altres records en paper que formen part del meu Nadal:
1 – Anunci (A mi m’ha agradat molt l’anunci de la joieria Tous però també podría ser una pàgina de la propaganda de joguines que demanen els nens,….)
2 – Felicitació (Aquests dies tots rebem felicitacions de Nadal però sempre n’hi ha alguna d’especial que ens agradaria guardar)
3 – Factura (Dies de despeses. Amb els anys m’agradarà veure el preu que em va costar les coses que he comprat aquest any.
4 – Loteria (el número de loteria que hem jugat aquest any,....i que no ens ha tocat).
5- Corona de reis (Quan comprem el tortell de reis sempre ens donen la corona de paper, m’agrada guardar-ne un tros)
6 – Un tros de paper de regal, una etiqueta bonica, una cinta especial,…..

Quan tingui fet l’àlbum ja us l’ensenyaré. I vosaltres, Us animeu?


Me gusta muchísimo el proyecto de Ali Edwards de los 25 días de Navidad. El año pasado seguí sus pautas y ice mi álbum. Este año le he estado dando vueltas y al final he pensado que para mi el ciclo de Navidad acaba el dia de Reyes ( día 6 de enero) y que necesitaba adaptar esta idea a nuestra cultura. También he llegado a la conclusión que el proyecto es muy largo y me falta tiempo. Por lo tanto he ido modificando la idea pero siempre partiendo del objetivo de dejar constancia de estos días  especiales.

Este año mi álbum de Navidad tiene como referencia el 6. He pensado hacer 6 imágenes les las fiestas de 6 aspectos diferentes:
1 – Decoración ( algún objeto de decoración de la casa que no quiero olvidar, una cosita nueva que he comprado,...)
2 – Comida ( la sopa, el cocido, los barquillos,...)
3 – Una tradición familiar ( En todas las casas hay alguna costumbre diferente de las habituales y que no queremos olvidar)
4 – Un día especial (para mi es el día de Reyes y ¿para ti?)
5 – Mi población (En todos los pueblos y ciudades en Navidad decoran las calles o organizan actividades especiales.)
6 – Personas (Por Navidad nos reencontramos con la familia, amigos,... En un resumen de las fiestas no podría faltar una foto de personas).
Cuando acabé con mis 6 imágenes para recordar comprobé que mi proyecto no era completo faltaban 6 cositas que también quería recordar:
1 – Un anuncio (A mi este año me ha gustado mucho el anuncio de la joyería Tous con unos osos. También podría ser la página del catálogo de juguetes donde está el juguete que más pide mi hijo,.....)
2 – Felicitación (Estos días todos recibimos felicitaciones de Navidad pero siempre hay alguna especial que nos guardaría guardar).
3 – Factura (Días de gastos. De aquí a unos años nos gustará ver el precio que nos costó algo que compramos este año...)
4 – Lotería (el número de lotería que hemos jugado este año,.....y que no nos ha tocado)
5 -   Corona de Reyes ( Cuando compramos el rosco de Reyes siempre nos dan la corona de papel. Me gusta guardar un trozo!)
6 – Papel de regalo, una etiqueta bonita, una cinta especial,.....

Cuando tenga hecho el álbum os lo enseño. Y vosotras, ¿Os animáis?


5 comentaris:

Elena ha dit...

Té molt bona pinta, Esther! jo li poso un annex al December Daily fins el 6 de gener, però acabarà sent un mastodonte de projecte... Em sembla genial el que vols fer!
Ptns!

Unknown ha dit...

M'acabes d'inspirar...
Uff... i jo que estava deprescrap !!!
Prenc bona nota, gràcies.

Tres somnis ha dit...

M'encanta la idea Esther!!! L'Any vinent potser te l'agafo prestada!!!
Petonets reina
Miriam
P.D. Penjal cuant el tinguis, eh!!

Raquel ha dit...

La idea és genial !!! Jo també vaig voler anar apuntant el que feia cada dia, però em vaig quedar a mig camí. Estic totalment d'acord amb tú que s'ha d'adaptar a les nostres tradicions. Així que, aquest any no sé si podré, però de ben segur que el faré.

Petonets i Bon any !!!

NaturalScrap ha dit...

Que buenisima idea!!!!!!! La verdad es que tenemos que ser fieles a nuestras tradiciones y vivir el dia de reyes como si fuesemos niños todavia. Estoy deseando ver el resultado del album. Un besazo.