Pàgines

dijous, 21 de juliol de 2011

Tutorial 8: Muntar i enquadernar la llibreta

Avui acabarem la nostra llibreta. He utilitzat, cartolines, roba, fiselina,  paper de scrap, fil per enquadernació, paper d'aquarel.la, boletes de fusta, un sobre i una etiqueta feta amb paper de comptabilitat.

Hoy acabaremos nuestra libreta. He utilizado cartulinas, tela, fiselina, papel de scrap, hilo de encuadernación, papel de acuarela, cuentas de madera, un sobre y una etiqueta hecha con papel de contabilidad.


 Les mides de la meva llibreta són d'un full din A4 i plegat per la mitat. Imprimim les pàgines. Imprimim també les etiquetes i les retallem.

 Las medidas de mi libreta son las de una hoja din A4 y doblada por la mitad. Imprimimos las páginas. Imprimimos también las etiquetas y las recortamos.
Les tapes
Tallem una cartolina de color, la roba i la fiselina a tamany din A4. Posem la fiselina per la banda rugosa sobre  la roba i la planxem lentament sense oblidar cap racó.

Cortamos una cartulina de color, la tela y la fiselina a tamaño din A4. Ponemos la fiselina por el lado rugoso sobre la tela y la planchamos lentamente sin olvidar ningún rincón.
Girem la roba i traiem un paper que te la fiselina i que protegeix l'altre costat adhesiu.

Giramos la tela y sacamos un papel que tiene la fiselina y que protege el otro lado adhesivo.
Posarem la cartolina a sobre i tornem a planxar.

Colocamos la cartulina encima y volvemos a planchar. 
Arrodonim els cantos de les quatre puntes. Plegem per la mitat. Ja tenim les tapes acabades!

 Redondeamos las cuatro esquinas. Doblamos por la mitad. ¡Ya tenemos las tapas acabadas!
L'estructura
Cada una pot ordenar les pàgines de la llibreta al seu gust. Hi ha però alguna pàgina especial.
En una cartolina he fet una fotocòpia d'una pàgina del llibre que estic llegint i a l'altre mitat una fotocòpia de les instruccions d'un joc que ens agrada molt jugar ( també podria ser un sudoku, uns mots encreuats, les normes del tenis,...).

Hay una página que es un poco especial. En una cartulina he fotocopiado una página del libro que estoy leyendo y en la otra mitad una fotocopia de las instrucciones de un juego que nos gusta mucho jugar (también podría ser un sudoku, un crucigrama, las normas del tenis,...)
Després a l'altre cara del paper hi he imprimit la doble pàgina nosaltres/sentiments compartits.
 A la pàgina del llibre que estic llegint he enganxat un retall de paper estampat pels laterals i per la part inferior (en forma de u) de manera que queda una butxaca per introduir-hi la fitxa de biblioteca.

 Despúes en la otra cara del papel he imprimido la doble página nosotros/sentimientos compartidos. En la página del libro que estoy leyendo he pegado un retal de papel estampado. Solo la he encolado por los laterales y por la parte inferior (en forma de u) de manera que queda un bolsillo para introducir la ficha de biblioteca.El sobre l'he col.locat al costat de la pàgina "Una sortida" per poder guardar-hi el tiquet del restaurant, o l'entrada del cine.

El sobre lo he colocado al lado de la página "Una salida" para poder guardar el tiquet del restaurante o la entrada del cine.
En el centre de la llibreta he posat una etiqueta feta amb paper de comptabilitat.


En el centro de la libreta he colocado una etiqueta hecha con papel de contabilidad.He utilizat el paper d'aquarel.la per la pàgina "Diari visual" i "Scrapbooking" així podré utilitzar pintures, gesso, aigua,...

He utilizado el papel de acuarela para la página "Diario visual"/"Scrapbooking" así podré utilizar pinturas, gesso, agua,...Enquadernació
Subjectem tots els fulls amb agulles d'estendre perquè no es belluguin. Farem 5 forats amb un punxó al plec dels fulls a 2'5cm, 4cm, 4cm, 4cm, 4cm i queden aproximadament 2'5cm.
Cosim seguint les instruccions del gràfic següent.
Sujetamos todas las páginas con pinzas de tender para que no se muevan. Hacemos 5 agujeros con un punzón en el pliegue de las páginas a 2'5cm, 4cm, 4cm, 4cm, 4cm y quedan aproximadamente 2'5cm.
Cosemos siguiendo las instrucciones del gráfico siguiente.
Lliguem els dos fils fent un nus i posem boletes de colors a les dues puntes.


Atamos los dos hilos haciendo un nudo y ponemos cuentas de colores en las dos puntas.Aquest ja és l'últim tutorial. Ja tenim la  llibreta acabada per anotar els nostres records de l'estiu.
Ara us toca a vosaltres!
Si la feu i m'envieu alguna foto, em farà molta il.lusió!

Este es el último tutorial. Ya tenemos la libreta acabada para anotar nuestros recuerdos del  verano.
¡Ahora os toca a vosotras!
¡Si la hacéis y me enviáis alguna foto, me hará mucha ilusión!

12 comentaris:

carmen bcn ha dit...

Quanta feina has fet!!!!!! això e la muselina es xulíssim, jo ho faig amb cola però m' haig d' esperar un dia a que se assequi!!
ho probaré !!
Un resultat molt maco . Moltes gràcies per tots els tutorials, estan genials.
petonets,
Carmen

Tres somnis ha dit...

Es dels tutorials més suuuuper currats que he vist Esther!!! quina feinadaaaa!!! haviam si tinc temps i faig la llibreta que es preciosaaaaa!!!
Petonets reina
Miriam

Elena ha dit...

Un tutorial impressionant!!! quina feinada, Esther, moltíssimes gràcies!
Je tinc les pàgines impreses, ara només em falta montar làlbum.
Ptns!!!

Glòria Puigdemont ha dit...

Així que agafi les vacances no deixaré de fer-ne un parell !!!!

Cuchy ha dit...

Has hecho un trabajo impresionante. Ahora a rellenarlo y a disfrutarlo este verano.
Un beso

silviabijou ha dit...

Quin treball tant maco i tant ben explicat, tots el tutos genials, moltes felicitats!!!

AtentamenteSuya ha dit...

Bé, ara només queda provar-ho. Gràcies per compartir-ho i felicitats.

Scrapbloc ha dit...

Vídeos, esquemes fotos.... més complet no pot ser!!! Mira que no tenia previst fer res d'scrap a les vacances..... i no m'he pogut resistir! ja l'he començat!!
Gràcies!! Sílvia

Raquel ha dit...

Esther, una passada de tutorials!!! Ainss a veure si em poso ràpid al dia per poder fer la llibreta. M'encanta com t'ha quedat, i els colors 100% estiu.

Moltes gràcies per compartir.

Petonets

scraprosarr2 ha dit...

Hola esther!!!!

Moltes gràcies per tots el videos, estan tots explicats de meravella, m'encanta la idea i estic desitjant fer-ne un. Ets una crak!!!!!

Almudena ha dit...

Moltes gràcies per la idea i pels tutorials. El diumenge marxo a Sau amb unes amigues i els seus fills, així que n'he fet tres de llibretes, una per cadascuna, per fer valoració cada dia del que anem fent i tinguem un record molt maco de la setmana. Ja et comentaré, ja.

petons,

Almu

Genoveva Pérez ha dit...

Me ha encantado el tutorial muchas gracias por compartir. Besos